KVKK BİLDİRİMİ

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA VE RIZA METNİ

1. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

KUMTEL DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI PLS.SAN. VE TİC. A.Ş., 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi kanuna uygun olarak kaydedecek, saklayacak, güncelleyecek, işleyecek ve üçüncü kişilere açıklayabilecek ve aktarabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Kişisel Verilerinizden; Kimlik bilgisi verileri, iletişim bilgisi verileri, finansal bilgi verileri KVKK m.2/a,c,ç uyarınca, fiziksel mekan güvenlik bilgisi verileri m.2/a,c,ç,d,f uyarınca, hukuki işlem bilgi verileri m.2/ç uyarınca ve özel nitelikli kişisel veriler m.2/1 uyarınca kişisel veri işleme şartları dahilinde otomatik yahut otomatik olmayan yollarla, sözlü, yazılı veya elektronik şekilde toplanan veriler aşağıda belirtilen nedenler ve amaçlara uygun şekilde işlenebilecektir.

KVKK Madde 5/2 ve Madde 6/3 kapsamında;

Kişisel Verilerinizi kural olarak açık rızanıza istinaden işlemekteyiz. Ancak KVKK kapsamında izin verilen istisnai hallerde açık rızanız olmaksızın da Kişisel Verileriniz işlenebilmektedir. Bu kapsamda (i) kanuni yükümlülüklerimizi (vergi mevzuatı, tüketicilerin korunmasına yönelik mevzuat, borçlar kanunu, ticaret kanunu ve sair mevzuattan doğan yükümlülükler gibi) yerine getirmek amacıyla, (ii) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız halinde (iii) bir sözleşmenin kurulması veya ifası amacıyla, (üyelik sözleşmeleri, alım satım sözleşmeleri, ürün yahut hizmet satışı, ürün ve hizmet tedarik edilmesi, teslimi gibi yükümlülüklerimizin ifası kapsamında ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler örnek verilebilir) (iv) hizmete yönelik soru ve şikâyetlerinizin alınması, size cevap verilebilmesi, teslimat gerçekleştirilmesi ve gerektiğinde olası bir uyuşmazlıkta bunların kullanılması gibi hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, (v) satış ve satış sonrası hizmetler kapsamında kayıtların delil olarak tutulması kapsamında yapılan işlemler ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler yoluyla bir hakkı tesis etmek veya korumak amacıyla, (vi) temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile maliyet azaltımı, kaynakların verimli kullanımı, çağrı merkezi hizmet kalitesinin gözlemlenmesi, güvenliğinizin sağlanması ve size sunulan hizmetin kalitesinin ölçülmesi, bu kapsamda ilettiğiniz taleplerinizin değerlendirilmesi ve çözüme kavuşturulması gibi işlemler gibi meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla; Kişisel Verilerinizi işlemekteyiz. Ayrıca alenileştirdiğiniz kişisel verilerin KVKK’da belirlenen sınırlarla da işlenmesi açık rızanızı gerektirmemektedir. Sosyal Medya kanalları, internet siteniz ve sair mecralarda alenileştirmiş olduğunuz Kişisel Verileriniz tarafımızca işlenmesi ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler bu duruma örnek gösterilebilir. Bunun haricinde açık rızanızı gerektiren bir işleme yapılacağı durumda ayrıca açık rızanız alınacaktır.

Bunlarla birlikte;

  • İletişim, reklam ve pazarlama, ürün/hizmet teklifi, her türlü bilgilendirme, promosyon ve satış faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla,
  • İletişim, reklam hedefleme ve pazarlama arşivi oluşturma ve ileriye dönük tarihlerde olası işbirliklerinde irtibat kurabilmek amacıyla,
  • Sözleşme yönetiminin sağlanması amacıyla,
  • Şirket’in ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçları,
  • Şirket güvenliğinin sağlanması için ziyaretçi kayıtlarının tutulması amacıyla,
  • Satış, tele-satış, online satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak başta sizlere özel reklam, kampanya, avantajlar ve diğer faydaların sunulması ve sair pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi çalışmalarının yürütülmesi amacıyla,
  • İletişim ve pazarlama faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla,
  • İnternet Sitelerini ziyaretiniz esnasında kişiye özel içerik sağlanması amacıyla,
  • İnternet reklamcılığı, targeting, re-targeting, çapraz satış, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatların sunulması amacıyla,
  • Yeni ürün ve hizmet modellerinin oluşturulması amacıyla,
  • Elektronik ticari iletilerin (bülten, kampanya, newsletter, müşteri memnuniyet anketleri, ürün ve hizmet reklamları gibi) gönderimi amacıyla,
  • Hediye, bülten ve promosyon ve sair dergi/süreli yayın gönderimi amacıyla,
  • Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermeksizin, meşru menfaatlerimizin korunması amacıyla, verileriniz işlenmektedir.

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda; bayilerimize, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere yine bu amaçlara sınırlı olarak ve ilgili mevzuatın izin verdiği ölçüde, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından bu Aydınlatma ve Rıza Metninin 2. maddesinde belirtilen hukuki sebeplerle, internet sitesine ve mobil uygulamaya giriş ile ücretsiz üyelik oluşturmada; çağrı merkezi ve müşteri ilişkileri ile iletişimde; şirket merkezi, bayiler ve fabrikalara ziyarette; fiziki ve elektronik ortamda, sözlü veya yazılı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları doğrultusunda ve bu Aydınlatma Metninin 2. ve 3. maddelerinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

5. İletişime İlişkin İşlenen Kişisel Verileriniz

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metninin 2. Maddesinde belirtilen nedenlerle, Şirketimize ait kurumsal e-posta adreslerinin içerikleri, web sitesi üzerinden kaydedilen iletişim bilgileriniz ve kullandığınız siteye giriş yaptığınız iletişim araçları IP bilgileri, Şirket ve/veya yetkilendirdiği kişi(ler) tarafından, ayrıca haber verilmeksizin ve uyarıda bulunulmaksızın her zaman takip altında tutulabilmekte, Şirket yetkili, çalışanları, çağrı merkezi ve müşteri ilişkileri çalışanları ile yapılan yazışmalar ve iletişim kayıtları yedeklenebilmekte, raporlanabilmekte ve gerekli durumlarda detaylı incelemelere tabi tutulabilmektedir. Ayrıca reklam iletişimi ve pazarlama faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla web sitesi veya uygulama üzerinden kullanıcı cihazları aracılığıyla izinli üyelere ait lokasyon bilgileri verilerin toplanabilmektedir.

6. Kişisel Verilerinizin İşlenme Süresi

İşbu Aydınlatma Metni’nde anılan kanallar vasıtasıyla Şirket ile paylaşmış olduğunuz Kişisel Veriler, KVKK başta olmak üzere Kişisel Verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda yukarıdaki meşru amaçlar ortadan kalkmadığı müddetçe işlenecektir.

7. Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

8. Veri Sorumlusuna Başvuru

Yukarıda sayılan haklarınızı, yazılı olarak ıslak imzalı şekilde veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından şirketimize daha önce bildirilen ve şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle şirketimize iletebilirsiniz. Yazılı olarak yapılacak başvurular için başvuru adresi Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde no:42 Melikgazi/Kayseri'dir. Kişisel veri sahibinin kendisi dışında bir kişinin talepte bulunması için konuya ilişkin olarak kişisel veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır. Şirketimize iletilen usulüne uygun talepler en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Cevabın on sayfadan fazla olması halinde, on sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise veri kayıt ortamının maliyeti talep edilebilir. Şirketimiz tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin bilgilendirmeleri içeren “Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Ve Rıza Metni” incelenmek üzere tarafınızla paylaşılmış ve incelemeye sunulmuştur.