Çerez Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma beyanı, www.kumtel.com internet sitesini kullanımınız kapsamında işlenebilecek olan çerezlere ilişkindir.

Çerez Aydınlatma Metni ile tarafınızı çerezler konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Bu Çerez Aydınlatma Metni web sitemizde kullanılan farklı çerez türlerini ve bunları nasıl kontrol edebileceğinize ilişkin açıklamaları içermektedir.

Çerez Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tercihlerinizin ve bir kısım bilgilerinizin sonraki ziyaretlerinizde hatırlanabilmesi amacıyla cihazınıza kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Bir internet sitesini ilk ziyaret ettiğinizde tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza bir çerez kaydedilir. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizdeyse tarayıcınız, cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder ve bir kayıt varsa kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz internet sitesine iletir. Böylece internet sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve deneyiminizi iyileştirmek için belirli adımlar atabilir. (örneğin önceki ziyaretinizdeki dil tercihinizi hatırlayabilir).

Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılır?

İnternet sitemizde çerezler başlıca dört amaç çerçevesinde kullanılmaktadır. Bu amaçlar;

  1. İnternet sitemizin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek: Örneğin, oturum açan üyelerin internet sitemizde farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  2. İnternet sitemizi analiz etmek ve internet sitemizin performansını artırmak: Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  3. Sitenin işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak: Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  4. Kişiselleştirme, hedefleme ve reklam faaliyetlerini gerçekleştirmek: Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

Kumtel olarak internet sitemizde kullanılan çerezlere yeni çerezler ekleyebilir, kullanmaktan vazgeçebilir veya değiştirebiliriz. Çerez Aydınlatma Metnini dilediğimiz zaman tek taraflı değiştirebilme hakkımızın olduğunu belirtmek isteriz.

1- VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

KUMTEL Dayanıklı Tüketim Malları Pls. San. ve Tic. A.Ş. (“Şirketimiz”, “Kumtel” veya “Biz”) olarak veri sorumlusu sıfatımızın bilinciyle kişisel verilerinizin korunmasına azami ölçüde önem veriyoruz.

2- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİ

Çerezlerin genel kullanım amaçları yukarıda açıklanmıştır. İnternet sitemizde kullanılan çerezlerin kullanım amaçları aşağıda yer verilen tabloda detaylı olarak açıklanmıştır.

2.1 Zorunlu / Kesinlikle Gerekli Çerezler

Zorunlu çerezler, internet sitemizin doğru çalışması için zorunlu olduğundan bunları devre dışı bırakmamız mümkün değildir.

Çerez Servis Sağlayıcısı Çerez İsmi Çerez Tanımı/Amacı Çerez Süresi
Omni E-Ticaret KMAuth Kumtel.com tarafında kullanıcı login işlemleri için kullanılır. 600 saat
ASP.Net Standart ASP.NET_SessionId Kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı cookiedir. 2 Yıl

2.2 İşlevsel / Fonksiyonel Çerezler

İşlev çerezleri, internet sitemize ek işlevler kazandırır ve sitemizi sizin için özelleştirmemize olanak sağlarlar.

Çerez Servis Sağlayıcısı Çerez İsmi Çerez Tanımı/Amacı Çerez Süresi
Segmentify _sgf_exp Segmentify tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Tarayıcı Session süresi boyunca
Segmentify _sgf_session_id Segmentify tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Tarayıcı Session süresi boyunca
Segmentify _sgf_user_id Segmentify tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. 1 Yıl

2.3 Analitik / Performans Çerezleri

Analitik çerezleri, internet sitemizin performansını ölçmemize ve geliştirmemize imkân sağlar. Örneğin hangi sayfaların en sık ziyaret edildiği, ziyaretçilerin site içerisinde nasıl bir gezinti yaptığı gibi bilgiler bu çerezler aracılığıyla toplanır. Bahsedilen bilgiler istatistiki nitelikte toplu verilerdir (örneğin belirli sayıda kişinin belirli bir sayfayı ziyaret ettiği bilgisi). Dolayısıyla bu veriler kişi bazında herhangi bir bilgi içermezler.

Çerez Servis Sağlayıcısı Çerez İsmi Çerez Tanımı/Amacı Çerez Süresi
Facebook _fbp Facebook tarafından remarketing faaliyetlerinde kullanılır Tarayıcı Session süresi boyunca
Google Analytics _ga Google tarafından remarketing faaliyetlerinde kullanılır 2 Yıl
Google Tag Manager _gat_gtag_UA_187337436_1 Google tarafından remarketing faaliyetlerinde kullanılır Tarayıcı Session süresi boyunca

2.4 Hedefleme Çerezleri

Hedefleme çerezleri, reklam iş ortaklarımız tarafından internet sitemize yerleştirilir. Bu çerezler aracılığıyla ilgi alanlarınıza göre bir profil oluşturularak size sitemizde ve farklı internet sitelerinde ilginizi çekebilecek reklamlar gösterilmesi sağlanır.

Çerez Servis Sağlayıcısı Çerez İsmi Çerez Tanımı/Amacı Çerez Süresi
Setrow strw-2975-ptt Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Tarayıcı Session süresi boyunca
Setrow strw-2975-spvc Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Tarayıcı Session süresi boyunca
Setrow strw-2975-stt Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Tarayıcı Session süresi boyunca
Setrow strw-2975-tpvc Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
Setrow strw-2975-ttt Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl
Setrow strw-2975-vt Setrow tarafından kullanıcı işlemleri için kullanılır. Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 yıl

3- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEPLERİ

Kişisel veriler otomatik yöntemlerle internet sitemizi ziyaretiniz süresince çoğunlukla çerezler aracılığıyla toplanmakta olup bu kapsamdaki hukuki dayanak Kanunlarda açıkça öngörülme, Şirketimizin meşru menfaatleri, muhtemel veya mevcut bir sözleşmesel ilişki ve vermeniz halinde açık rızadır.

4- KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLARLA AKTARILABİLECEĞİ

Bu kapsamdaki kişisel veriler, internet sitesine erişim sağlanabilmesi, internet sitesine gerçekleşen ziyaretlere ilişkin istatistiksel veri elde edilebilmesi, internet sitesindeki kullanıcı deneyiminin geliştirilebilmesi amaçlarıyla barındırma ve analitik gibi hizmetleri tedarik ettiğimiz hizmet sağlayıcılar ve iş ortaklarıyla paylaşılmaktadır.

Açık rıza vermeniz halinde internet sitesinin müşteri ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, Kumtel’in ürün ve/veya hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, Kumtel’in sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası, tüm bu açıklanan kapsamlarda sizinle iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yurtiçindeki üçüncü kişilerle ve 6698 sayılı Kanun’un 9.maddesindeki kurallara uyularak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla/tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.

5- ÇEREZLERİN KULLANILMASININ ENGELLENMESİ

Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Internet Explorer
  1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
  2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçeneklerine dokunun veya tıklayın.
  3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarların altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.
Microsoft Edge
  1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne gelin.
  2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.
  3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz.
Google Chrome
  1. Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
  2. Sağ üstte Diğer Ayarları tıklayın.
  3. Altta Gelişmişi tıklayın.
  4. Gizlilik ve güvenliğin altında İçerik ayarlarını tıklayın.
  5. Çerezleri tıklayın.
  6. Tüm çerezler ve site verileri"nin altında Web Sitesi'nin adını arayın.
  7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın.
Mozilla Firefox
  1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekleri seçin.
  2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne gidin.
  3. Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.
  4. Çerezleri göster düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.
  5. Arama alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.
  6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.
  7. Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about preferences sayfasını kapatın.
Safari
  1. Safari > Tercihleri seçin.
  2. Gizlilik öğesini tıklayın.
  3. Web Sitesi Verilerini tıklayın.
  4. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil'e tıklayın.

Ayrıca;

Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.

Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.

Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi için, https://www.aboutcookies.org veya https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilir ya da "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

Kumtel, çerezleri Aydınlatma Metni kapsamında kullanmakta olup çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikasını değiştirme hakkını saklı tutar.

6- KİŞİSEL VERİLERİNİZ İLE İLGİLİ HAKLARINIZ

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamında yer alan ve aşağıda sayılan taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca Org San Böl 6.Cad. No:42 Melikgazi/Kayseri adresine yazılı olarak veya sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresinizden hukuk@kumtel.com e-posta adresine ya da kumtel@hs06.kep.tr adresine KEP vasıtasıyla iletebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında sahip olduğunuz haklar şu şekildedir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.